Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Ο Βουλευτής κ. Νίκος Σηφουνάκης αναφερόμενος στο ζήτημα της Λειτουργίας της Πανεπιστημιακής Σχολής της Λήμνου δήλωσε σχετικά:
«Χαίρομαι πραγματικά, που έστω και με πέντε χρόνια καθυστέρηση, το τμήμα ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ του Πανεπιστημίου Αιγαίου με έδρα τη Μύρινα Λήμνου προγραμματίζεται να λειτουργήσει τον προσεχή Σεπτέμβριο, αφού συμπεριλήφθηκε στα Μηχανογραφικά Δελτία των επιτυχόντων μαθητών στις Πανελλήνιες εξετάσεις.
Γνωρίζω τις προσπάθειες της τοπικής κοινωνίας και της Πανεπιστημιακής Κοινότητας. Λυπάμαι που δεν μπορώ να πω το ίδιο και για την Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο, που κατά τη μέχρι τώρα διαχείριση του ζητήματος ήταν πασίδηλη η έλλειψη ουσιαστικού ενδιαφέροντος, λίγο πολύ την ένοιωθαν ως αγγαρεία, με αποτέλεσμα και τη μη έγκαιρη προετοιμασία των κτιριακών εγκαταστάσεων.
Ας είναι, θα’ ρθουν καλύτερες μέρες, όπου με ενδιαφέρον και θέρμη η Πολιτεία θα αγκαλιάσει το Πανεπιστημιακό Τμήμα της Λήμνου για να θα βρει το δρόμο που του αξίζει.
Εκείνο που πρέπει να προσεχθεί, το οποίο σωστά εντόπισε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου είναι η διαχείριση των αιτήσεων μεταγραφών των πρωτοετών φοιτητών του ως άνω Τμήματος, για να μην αδειάσει από φοιτητές, οπότε ναι μεν θα υπάρχει «στα χαρτιά», ουσιαστικά όμως θα έχει καταργηθεί.
Αν από ωχαδελφισμό των αρμοδίων του Υπουργείου Παιδείας αφεθεί να συμβεί αυτό, θα ισοδυναμεί με άλλον έναν εμπαιγμό του Λαού του Νομού μας, όπως ήδη έχει συμβεί με το Εφετείο, το εργοστάσιο της ΔΕΗ Μυτιλήνης, την ακτοπλοία  και τόσα άλλα, που κουράστηκε πια ο κόσμος να παρακολουθεί.»